Thursday, February 7, 2013

"Esti cea mai frumoasa fata din lume!"...zise mama.

               Buna, dragile mele! Nici nu stiu cum sa incep, a trecut atat de mult timp de cand nu am mai scris pe blog, incat nu mai stiu ce trebuie sa spun! Si pentru ca eu nu mai stiu ce trebuie sa spun, v-o prezint pe noua noastra autoare si admina a paginii LadyDyvine : Roxana! Tan-ta-na-na! Roxana stie ce si mai ales cum trebuie sa ''spuna'', iar eu sper sa va bucurati de prezenta ei si sa o primiti cum se cuvine in marea noastra familie! Va las cu randuri din sufletul ei si bineinteles va astept cu pareri! 

                Un detaliu despre noi, femeile, e ca fiecare dintre noi isi cunoaste mai bine ca oricine calitatile si defectele. In mod special, calitatile. :D Si aici ma refer, bineinteles, la cele fizice. Stim cat suntem de frumoase, parul - cate priviri atrage, ca ochii, nasul sau buzele sunt atuurile noastre, sau ca avem un corp suplu, ori in alte cazuri pur si simplu suntem placute oricarui ochi, fara a ne incadra in etalonul frumusetii din timpurile noastre. Stim sa ne acceptam defectele, dar suntem realiste cand vine vorba de o calitate doar a noastra!
                    Insa o intrebare imi rasare in minte, in pauzele de privit si de zambit larg in fata oglinzii: Oare ceilalti din jur observa la fel de bine ale mele multe calitati? Iar apoi incep sa ma intreb cat timp a trecut de cand persoana care mi-a facut un compliment era alta decat mama. Si nu imi amintesc...


                    Acum nu pot decat sa ma gandesc. Daca nu primesc laude, aprecieri, complimente sau nu le citesc in ochii celor din jur care ma privesc, asta ar putea insemna ca nu sunt frumoasa? Nu oi fi cea mai minunata, dar nu vede nimeni ce plete lungi, pline de luciu am? Macar vecina de la 2 care mi se plange mereu de patania de la salon, ca si-a stricat tot parul cu decolorant prea puternic? Nu am masurile perfecte, nici picioare lungi, hai poate nici numarul kilogramelor nu e cel care trebuie... insa nu ar trebui ca batranelul politicos pe care il intalnesc mereu la chioscul de ziare sa imi spuna ce fata draguta sunt? Asa cum ii spune nepoatei lui? Sau macar una din prietenele mele sa imi aprecieze trasaturile fetei? Ca sa nu indraznesc sa astept genul asta de complimente de la prietenul meu, iubitul sau colegul.


                    Ei bine, fiind femeie, o tanara obisnuita care a intalnit si auzit multe alte femei apreciate din plin pentru frumusetea lor, as putea oricand sa cad pe ganduri, sa fiu condusa de dubii, intrebari, uneori poate si tristete. Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, orice fata, ba chiar orice om, barbat sau femeie, isi doreste sa auda din cand in cand un compliment si cu referire la aspectul fizic, nu doar la felul lor de a fi. Si da, in functie de momentul in care ne aflam in viata noastra si poate si din cauza ca privim tot felul de modele, de actori, actrite, de icon-uri ale frumusetii, ni se poate intampla sa ne intristeze chiar lipsa unui compliment. 
                      Insa in exact acel moment in care as putea cadea intr-o mica depresie, ma uit din nou in oglinda, de data asta cu alti ochi si ce vad? O alta mare calitate de-a mea: increderea suta la suta in mine, in ceea ce sunt, in calitatile mele, in micile mele imperfectiuni de asemenea! Iar daca se intampla ca oamenii sa nu vada, e pentru ca sunt prea grabiti. Daca se intampla sa nu fiu nici pe departe perfecta pentru unii, este pentru ca frumusetea si perfectiunea sunt diferite pentru fiecare. Daca nu am calitatile fizice cele mai apreciate de catre ceilalti, sunt sigura ca am multe alte calitati care, unor modele de top le lipsesc.

                      Si fetelor, tineti minte un lucru, despre care imi permit sa spun ca e suta la suta adevarat: frumusetea exterioara va fi exprimata doar de acei oameni care au frumusete interioara! Prin bunatate, sinceritate, respect pentru cei din jur; daca esti diferita de restul, daca emani energie pozitiva si incredere.. si in plus, daca ii faci pe ceilalti sa zambeasca prin felul tau de a fi, categoric esti o fata mai mult decat frumoasa! Sa nu te indoiesti de asta! E posibil sa tanjim dupa cuvinte, le acceptam, le apreciem, ne fac ziua mai buna, insa o fata frumoasa in adevaratul sens al cuvantului nu are nevoie de ele pentru a sti ca e frumoasa! :)
                                                                                              Va salut, honeys!                                                                                                               Roxana.


12 comments:

  1. ce frumos e ultimul aliniat, mersi pt postare!

    ReplyDelete
  2. Bine te-am găsit, Roxana :-)
    Dragelor, vă mulţumesc pentru toate stările frumoase pe care reuşiţi să ni le transmiteţi :-)

    ReplyDelete
  3. of :( daca as putea sa am incredere 100% asa cum spui tu....sunt frumoasa si stiu asta insa kilogramele in plussi toate celelate probleme cauzate de ele ma fac sa nu mai am atat incredere in mine si ma impiedica in viata de zi cu zi.bine ai venit roxana si ma bucur pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ai spus :*

    ReplyDelete
  4. frumos, dar mie imi placea blogul despre make-up al lui LadyD...:(

    ReplyDelete
  5. Buna Roxana! Foarte frumoase cuvinte ai scris. Si sunt sigura ca-ti vin din suflet. Ai mare dreptate in ceea ce spui. Pup! Salutari si lui Lady Dyvine! :*

    ReplyDelete
  6. @DeaCrossword Blogul lui LadyD despre make-up ramane , e aici! Doar ca vom posta tot felul de lucruri, nu doar make up makeup make-up :))

    ReplyDelete
  7. Bine ai venit roxana:) cum blogul era cam pustiu, sa ne asteptam acum la scrieri mai dese ?

    ReplyDelete
  8. Bine ai venit! astept cu nerabdare articole precum acesta..scrise cu si din suflet

    ReplyDelete
  9. Buna fetelor! Va multumesc tare, tare mult pentru aprecieri. Nu aveti idee cat ma bucur sa fiu primita cu bratele deschise si vreau sa stiti ca si eu, la fel ca si voi, sunt o mare fana LadyDyvine! Si eu, ca si voi, vreau sa invat tot ce am nevoie sa invat despre make-up!:) Iar Mara, nu te descuraja, nu fi pesimista, ok, nu poti avea incredere 100% in aspectul tau fizic, inteleg asta, ar trebui sa fiu absurda sa nu inteleg, pentru ca oricine are cate o.. neplacere, sa-i zicem. Cine nu are? Dar trebuie sa ai incredere 100% in tine, in fortele tale, in ceea ce esti, caracterul tau... Sunt sigura ca ai destule calitati care sa te ajute sa reusesti orice ti-ai propune. Si la increderea asta ma refer. Si fetelor, eu nu vreau sa dau sfaturi, ca nu sunt in masura! Eu imi spun doar o parere personala si cu cea mai mare placere as sta la cioace cu voi despre subiect, accept cu nerabdare alte pareri. Nu fac decat sa aduc un subiect de discutat, asa ca intre fete, in cazul in care va intereseaza si aveti timp liber, fara nimic de facut. :) Va pup, fetelor. Multumesc inca o data!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...